Akfel yenilenebilir enerji yatırımlarını ve elektrik ticareti kapasitesini artırmaya odaklanmıştır

Enerjim, Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasındaki enerji merkezi konumunu güçlendirmek suretiyle güçlü bir bölgesel oyuncu olma yolunda istikrarlı bir şekilde ilerlemektedir.

Elektrik

Akfel yenilenebilir enerji yatırımlarını ve elektrik ticareti kapasitesini artırmaya odaklanmıştır.

Enerjim, Türkiye’nin Avrupa ve Asya arasındaki enerji merkezi konumunu güçlendirmek suretiyle güçlü bir bölgesel oyuncu olma yolunda istikrarlı bir şekilde ilerlemektedir.

Akfel Türkiye’nin enerji piyasasında aktif bir şekilde yer almaktadır. Şirketin bu faaliyet alanındaki girişimleri başlıca olarak yenilenebilir enerji yatırımlarını ve elektrik ticareti kapasitesini artırmaya odaklanmıştır.

Tamamen sahip olunan Akfel şirketi –Turen Energy– yenilenebilir enerji piyasasına 2009 yılında bir yatırımcı olarak girmiştir. Günümüzde, Turen Energy hidroelektrik enerji tesisi portföyü ile enerji üretmek suretiyle ulusal ekonomiye katkıda bulunmaktadır. Şirket yatırım portföyünü özellikle güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir projeler ile çeşitlendirmeye odaklanmıştır. Akfel’in üzerine odaklandığı bir diğer yenilenebilir enerji faaliyet alanı ise güneş enerjisidir; Türkiye’de son dönemlerde diğer enerji kaynaklarının yanında buna dair hukuksal yapıda oluşturulmuştur.

Merk Solar, Türkiye’nin güneş enerjisi endüstrisindeki öncülerden biridir ve Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyelini ekonomik faydaya dönüştürmeyi hedefleyen anahtar teslimi projeler geliştirmektedir. Geçmişinde çeşitli başarılı projeler bulunan Merk Solar devam etmekte olan projeleri ile EPC portföyünü büyütecektir.

Merk Solar Türkiye’nin ilk güneş enerjisi tesisini inşa etmiş ve hizmete sokmuştur; bu tesise üretim lisansı olmadan fatura düzenleme ruhsatı verilmiştir. Merk Solar ayrıca uluslararası projelerde yer alarak bu sektöre yurtdışında girişimde bulunan ilk oyunculardan biridir.

2010 yılında ithalat, ihracat, toptan satış ve nihai tüketicilere yönelik satış faaliyetine başlayan Enerjim müşterilerine ve iş ortaklarına en iyi kalite ve rekabetçi hizmetler sunmaya odaklanmıştır. Şirket 20 yıl süreli enerji temini lisansına sahiptir ve bu sayede endüstriyel veya ticari aboneler ve meskenler gibi her türden seçkin tüketiciye elektrik satışı yapmaktadır.

Enerjim müşterilerine düşük fiyatlı tarifeler sunmaktadır. Şirket enerjisini Akfel’in yenilenebilir enerji üretimi portföyü, Türkiye merkezli ortakları ile yapmış olduğu uzun vadeli, çift taraflı sözleşmeler ve Bulgaristan, Yunanistan ve Gürcistan sınırlarında sınır ötesi ticaretler yoluyla temin etmektedir.

Enerjim Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasında 2011 yılında başlayan sınır ötesi elektrik ticareti faaliyetine ilk katılan şirketlerden biridir. Enerjim ilk sınır ötesi teslimatı olarak Haziran 2011’de Bulgaristan’a elektrik ihraç etmiştir. Şirket 2011 yılından beri Yunanistan ve Bulgaristan’dan elektrik enerjisi ithal etmektedir. Enerjim 2014 yılında Gürcistan ve Türkiye arasında bir nakil hattının hizmete sokulmasına yönelik yapılan uzun vadeli bir anlaşma ile Gürcistan’dan Türkiye’ye elektrik ithal etmeye başlayan ilk şirketlerden biri olmuştur. Enerjim bu tür gelişmelerin sonucu olarak güçlü bir bölgesel oyuncu olma yolunda istikrarlı bir şekilde ilerlemektedir.

Enerjim Haziran 2011’den beri Avrupalı sözleşme tarafları ile ENTSO-E ara bağlantısı üzerinden sınır ötesi ticaret yapmaya başlayan öncü şirketlerden biridir. Buna ek olarak, 2014 yılından itibaren Borçka-Akhaltsikhe nakil hattı aracılığıyla Gürcistan ve Türkiye arasında sınır ötesi ticari faaliyete başlamıştır. O tarihten itibaren, Enerjim Gürcistan’dan ilk ithalat yapan şirketler arasında yerini almıştır.

Enerjim, EPİAŞ’ın kurucu hissedarlarından biri olarak, Türkiye’deki enerji piyasalarının gelişimini desteklemeye devam edecektir.

Akfel’in enerji piyasası konusundaki bilgi ve deneyimini kendi yetenekleri birleştiren Enerjim, Türkiye’nin 2013 yılındaki en uzun süreli gaz/elektrik takası anlaşmalarının bir tarafı olarak rekabetçi gücünü daha da artırmıştır. Bu anlaşma uyarınca, Akfel’in ithal ettiği doğal gaz yüksek randımanlı elektrik santrallerinde elektrik enerjisine dönüştürülmekte ve Enerjim müşterilerine dağıtılmaktadır.

Enerjim Türkiye’nin dinamik olarak değişen piyasa koşullarına bağlı olarak seçkin müşteri portföyünü ve enerji temini alternatiflerini yönetebilmek için etkin bir risk yönetimi yaklaşımı benimsemektedir. Yıllar geçtikçe portföyünü istikrarlı bir şekilde büyüten Şirket her ilde itibarlı ve güvenilir bir tedarikçi olarak biliniyor. Enerjim günümüzde 81 ilde bulunan çok sayıdaki abonesine aralıksız bir biçimde rekabetçi fiyatlarla elektrik temin ederek ulusal ekonomi için yüksek bir katma değer oluşturmaktadır.

Türkiye’deki tezgâh üstü elektrik ticaretinin büyümesini ve gelişmesini destekleyen Enerjim bu piyasadaki en aktif oyunculardan biridir. Şirket piyasa derinliğinin artmasına yardımcı olarak tüketicilerin en ekonomik fiyata sahip enerjiyle temin edebilmesini mümkün hale getirmiştir.

Enerjim, şirket kurma işlemi Mart 2015’te tamamlanan EPİAŞ’ın (Enerji Piyasası) kurucu hissedarlarından biri olarak, Türkiye’deki enerji piyasalarının gelişimini desteklemeye devam edecektir.

Kadrosunda enerji piyasası yönetmelikleri konusunda engin bir bilgi ve deneyime sahip profesyoneller barındıran Enerjim geniş bir yelpazeye yayılan ticari ve operasyonel çözümler sunmakta ve aynı zamanda koşulları tam olarak müşterilerin profiline göre şekillendirmektedir. Enerjim, Akfel’in uluslararası arenada uzun yıllardır süren faaliyetleri boyunca edindiği bilgi ve deneyim kaynağından faydalanmaktadır.

ŞİRKETLER

KISACA AKFEL

Temelleri 1995 yılında atılan Akfel, paydaşları için kalıcı değer üretmeye ve sürdürülebilir büyümeye odaklı bir şirketler topluluğudur.

HAYATA DEĞER KATIYORUZ

Global enerji piyasasının genç, iddialı ve dinamik bir katılımcısıyız. Farklı iş kollarımızda, kalıcı değer üretmeye odaklıyız ve bunu başarmak için gereken doğru enerjiye, bilgi birikimine ve yetkinliğe sahibiz. İşimize değer veriyoruz ve bu yaklaşımımızın sorumluluklarımızı özetlediğine inanıyoruz.