Enerco Energy, Türkiye Enerji Piyasasındaki varlığını her yıl 2,8 milyar m3 satış portföyüyle sürdürmektedir

Enerco Enerji

Enerco Enerji San. ve Tic. A.Ş. 16.04.2004 tarihinde, Türkiye Enerji  Piyasası’nda doğal gazın ithalat ve toptan satışını yapmak üzere kurulmuştur.

Enerco Enerji, 4646 Sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu’nun Geçici 2’inci maddesine göre, BOTAŞ’ın, Gazprom Export ile arasındaki 18.02.1998 tarihli doğal gaz alım sözleşmesinden toplam 4 milyar m3’lük doğal gazın özel ithalatçı şirketlere devri amacıyla Kasım 2005’te düzenlediği “Kontrat Devir İhalesi” neticesinde yıllık 2,5 milyar m3 doğal gaz alım satım kontratını devralmıştır.

Enerco Enerji Gazprom Export LLC ile doğal gaz alım satım sözleşmesini Eylül 2007’de imzalamış ve 31.12.2008 tarihli EPDK kararı ile alınan İthalat Lisansı ve 17.03.2009 tarihinde devir işlemlerinin tamamlanması ile, 2022 yılına kadar yıllık 2,5 milyar m3’lük (takribi 26,6 milyar kWh) doğal gazın ithalat ve toptan satışını yapmaya hak kazanmıştır.

Enerco Enerji, 1 Nisan 2009 tarihinde Türkiye’ye doğal gaz ithaline başlamış, Botaş’ın ardından piyasadaki en büyük tedarikçi konumuna gelmiştir ve halen en büyük özel tedarikçi durumundadır. Enerco Enerji, Şubat 2010 tarihinde EPDK kararı ile LNG İthalat Lisansı alarak boru hattı yoluyla doğal gaz ithalatının yanında LNG formunda doğal gaz ithalatı yapma hakkını elde etmiştir.

Enerco Enerji, Türkiye Enerji Piyasasındaki yerini yıllık 2.8 milyar m3’lük satış portföyü ile oluşturmakta ve devam ettirmektedir.

www.enercoenerji.com

KISACA AKFEL

Temelleri 1995 yılında atılan Akfel, paydaşları için kalıcı değer üretmeye ve sürdürülebilir büyümeye odaklı bir şirketler topluluğudur.

HAYATA DEĞER KATIYORUZ

Global enerji piyasasının genç, iddialı ve dinamik bir katılımcısıyız. Farklı iş kollarımızda, kalıcı değer üretmeye odaklıyız ve bunu başarmak için gereken doğru enerjiye, bilgi birikimine ve yetkinliğe sahibiz. İşimize değer veriyoruz ve bu yaklaşımımızın sorumluluklarımızı özetlediğine inanıyoruz.